Bukovel

Гастрономія

Домашня ресторація

Зона барбекю

Гастровечори

Бринза – Особливий сорт овечого сиру.

Банош – Традиційно банош готують в чавунному казані на відкритому вогні. В котел заливають сметану або вершки і доводять до кипіння, тонкою цівкою засипають кукурудзяну муку, при цьому постійно помішують дерев’яним інструментом, поки на поверхню не просочиться топлене масло. Подають з шкварками, бринзою, грибами.

Кулеша на картоплі (бараболі) – кукурудзяна каша, приготована на воді, яку подають з бринзою або топленими шкварками. Готують на тертої картоплі.

Книші – Це – картопляні зрази з начинкою з бринзи або булочки з начинкою з вареної картоплі або бринзи.

Квашена капуста – Комора вітамінів – квашена капуста поливається лляним або конопляним маслом і заправляється тертим хріном і луком. Квашену капусту з олією подають до картоплі, бобів, гороху або квасолі.

Білі гриби в сметані – Гриби нарізають шматочками, відварюють, обсмажують на олії і під кінець додають порізану цибулю, сметану і зелень.

Грибна юшка – Сухі білі гриби відварюють у курячому бульйоні зі спеціями, додають домашню локшину і зелень.

Голубці – Готують зі свіжої або часто квашеної капусти, начинка з картоплі, рису або кукурудзяної крупи, іноді до неї додають м’ясо або шкварки.

М’ясо в горщику – Шматки м’яса, квасоля, шматки сала і овочі запікають в горщиках по особливо стародавніми рецептами.

Рибні страви – Найсмачніші страви з форелі, підсмаженої на грилі, з карася, запеченого в сметані, з коропа, тушкованого з цибулею в сметані або ж фаршированого грибами

На десерт – Широко представлені у місцевій кухні й солодкі страви, для приготування яких використовують мед, фрукти, горіхи, лісові ягоди. Улюбленими ласощами дітей тут є вареники з лісовими ягодами.

Напої – З напоїв характерними тут є – відвар із сухофруктів (узвар), різні види трав’яних чаїв.

Алкогольні напої – Самогон. Настоянки на травах, ягодах. Вино з винограду. Медовуха або Медове вино.

Нове почуте пробуджує уяву, нове побачене й пережите залишається у пам’яті, веде до змін, заставляє нас прагнути більшого. Нові смаки дарують невідомі відчуття, які  вже ніколи не забудеш… як  смак  страв  у  дитинстві.